5 vassa tips om studiemotivation

TEMA: Kajsa funderar och reflekterar

Studiemotivation är inget man bara får, den får man se till att skapa själv. Här kommer därför några av mina bästa tips till dig om hur du skapar studiemotivation, håll till godo!

Frisk luft

Det är nästan magiskt hur frisk luft förändrar sinnet och klarnar upp tankarna. Fundera på hur du kan få in få in frisk luft i din vardag, kanske en walk and talk?

Sorl, bibliotekstyst eller hög musik

Jag föredrar att studera på ett café, med en ordentlig kopp kaffe och sorlet runt om. Älskar caféer som dessutom har bra musik, i Jönköping är favoriterna Stuk och La Vue. I den ordningen. Välj en plats där du jobbar bra och kan koncentrera dig.

Bara börja

Det här är faktiskt den viktigaste. Sätt igång bara. För det är ingen annan som gör det åt dig. Det fina är att det oftast är svårast att börja, när man väl är igång brukar det gå ganska bra. Svårt att sortera upp vad som är viktigast?
Gör så här: skriv ner allt du har att göra, ringa in 3 saker som är viktigast. Svårt, jag vet, men gör det bara. Välj 1 av dessa att börja med och släpp de andra för nu. Multitasking funkar inte.

Pomodoro

Ja, den där Pomodoro-metoden har vi pratat om på kontoret. För dig som gillar en känsla av deadlines och vill ha en konstant energinivå under dagen är faktiskt Pomodorometoden en riktigt bra grej. Det innebär att du i 25 minuter jobbar fokuserat och när klockan ringer omedelbart tar 5 minuters paus. Efter 5 minuter kan du se fram emot 25 minuter fokuserat arbete igen.

Pomodoro är tomat på Italienska och pomodorometoden kommer från att italienarnas äggklockor ofta är i form av just en tomat.
Här är min digitala favorit pomodorotimer: https://tomato-timer.com/ .

Studera smart

Våra avsnitt är ungefär lika långa som en Pomodoro och är designade för att du ska känna att det är enkelt att lära sig mer. Starta när du vill och pausa när du vill.

Står inte en distanskurs med Medster högst upp på din lista? Kanske bäst att skriva dit det nu.

Se vårt kursutbud för att bli inspirerad!

Lycka till! // Kajsa

Kommentarer