Alla gratiskurser om covid-19

På sajten covid19.medster.se hittar du alla våra onlinekurser och digitala övningsfall om covid-19. Kurserna är helt gratis, genomförs på distans och är öppna för all hälso- och sjukvårdspersonal. Om du vill gå tillbaka och repetera något du lärt dig har du fri tillgång till kurserna så länge du vill.

I kurserna får du träna dig på att följa Folkhälsomyndighetens rutiner för att skydda dig själv när du jobbar med smittsamma sjukdomar. Du får också träna på att använda skyddsutrustningen på ett säkert och korrekt sätt. I övningarna får du handlägga ett antal fiktiva situationer och patientfall där du på olika sätt måste ta hänsyn till coronasmittan.

Kurser vi erbjuder om covid-19

Corona – Skydda dig som vårdpersonal

Träna dig på att följa Folkhälsomyndighetens rutiner för att skydda dig själv när du jobbar med smittsamma sjukdomar. Tidsåtgång: cirka cirka 10 minuter.

Corona – Skydda dig som vårdpersonal

För omvårdnadspersonal och sjuksköterskor i SÄBO, hemsjukvård och hemtjänst

I den här kortkursen får du som arbetar på ett äldreboende eller inom hemtjänsten träna dig på att handlägga ett antal fiktiva brukarsituationer där du behöver väga in risken för covid-19. Varje fall ska “lösas” med hjälp av Folkhälsomyndighetens, Socialstyrelsens och din kommuns lokala riktlinjer. Tidsåtgång: cirka 15 minuter.

Corona – Träna dig på patientfall – För omvårdnadspersonal och sjuksköterskor i SÄBO, hemsjukvård och hemtjänst

För sjuksköterskor och läkare

I de här kortkurserna får du som är sjuksköterska eller läkare träna dig på att handlägga ett antal fiktiva patienter där corona finns med som en differentialdiagnos. Du får också träna dig på att använda skyddsutrustningen på ett säkert sätt. Tidsåtgång: cirka 20-30 minuter (+ 2 h om du vill ta del av allt fördjupningsmaterial).


Lycka till, och ta hand om dig! 💙
//Teamet på Medster

Kommentarer