Coronatält, karantän och distansarbete…

Visst är det märkliga tider vi lever i? Anhöriga som dör, oro för egen och anhörigas hälsa, rutiner som vänds upp och ned, extremt många patienter i vissa delar av verksamheten och samtidigt bisarrt lugnt inom andra områden.

Vi hoppas att de som går våra kurser har glädje av dem i dessa tider. Som flera kanske har märkt har det varit lite mindre aktivitet från Medsters sida i en del kursspår – det beror på att vi har varit fullt upptagna att varva kliniskt arbete med uppdatering av covid-kurserna – men nu räknar vi med att komma igång igen.

En omtumlande månad där allt ställts om

Det har varit en mycket hektisk månad för oss på Medster. På ett par dygn tog vi fram de första covid-19 kurserna, som vi sedan dess har jobbat med nästan dygnet runt. Strax därefter fick vi förfrågan om att hjälpa till med den inställda Barnveckan (den årliga barnläkar- och barnsjuksköterskekonferensen). Samtidigt har John, läkare och grundare av Medster, varit bakjour många dygn i sträck på Skövde barnklinik.

På Medsters kontor är det oftast tomt; vi jobbar på distans, sitter i karantän eller har varit sjuka. Vi har fått vänja oss vid dagliga morgonmöten via Zoom istället. Så småningom har vi börjat hitta en rutin. Fler har insett att det är nu om någon gång som vårdpersonal behöver få tillgång till onlinekurser och vi har nu åter inspelningar i vår studio ett par gånger i veckan.

Kanske har du också mer än fullt upp, men du kanske också i perioder  “går och väntar” på stormen. Varför inte passa på att gå någon av våra kurser? Tipsa också gärna kollegor i ditt nätverk om att det går att fortbilda sig trots coronaepidemin.

Emma Urman, Webbredaktör, Kajsa Granberg Marknadskoordinator och John Terlinder, Grundare


Hälsningar från teamet på Medster

John Terlinder, Läkare
Kajsa Granberg, Marknadskoordinator
Emma Urman, Webbredaktör
Åsa Johansson, Praktikant
Thomas Ytterström, Utvecklare
och alla kursskapare och lärare.

Kommentarer