Webbinarium: Hälsa hos utsatta barn – en översikt

Frida Tilstam, kurslärare Hälsa hos utsatta barn

Inspelat webbinarium från den 2 oktober 2020 om hälsa hos utsatta barn. Föreläsningen riktar sig till personal inom barnhälsovården, socialtjänsten och primärvården. Föreläsare: Frida Tilstam, specialistsjuksköterska i pediatrik som sedan flera år arbetar på ett utredningshem för familjer.

Webbinariumet innehåller också en paneldiskussion: Hur upptäcker och handlägger man utsatta barns hälsa?
I panelen: Barnläkare John Terlinder och socionom Anna Amilon.

Webbinarie: Hälsa hos utsatta barn

Vill du lära dig mer?

Välkommen att anmäla dig till någon av våra kurser inom ämnet hälsa hos utsatta barn:

Hälsa hos utsatta barn – för BHV/BVC: en kurs för dig som är sjuksköterska inom BHV/BVC som vill ha en konkret och strukturerad utbildning i att upptäcka barn i utsatta situationer och identifiera specifika hälsoproblem hos dem. Efter kursen kommer du ha ökad kunskap om hur du uppmärksammar ett barn i utsatt livssituation. Du kommer känna dig tryggare i att göra en orosanmälan om små barn eftersom du vet vad som händer under och efter en orosanmälan. Framförallt kommer du känna en större trygghet i arbetet med utsatta barn och deras familjer, och göra skillnad på riktigt!

Hälsa hos utsatta barn – för socionomer och socialpedagoger: en kurs för dig som är socionom/socialpedagog som vill öka din kunskap om hälsa hos de mindre barnen du möter i ditt arbete inom socialtjänsten. Kursen hjälper dig att förstå hur barns sociala situation är kopplat till deras hälsa, både fysiskt och psykisk. I kursen får du bekanta dig med grundbegreppen vården använder för att beskriva barns hälsa, och på så sätt underlätta för dig som socionom att förstå hur vården kommunicerar. Några av frågorna som besvaras är: Vad innebär en BBIC undersökning? Vilka är de stora hälsoproblemen för barn generellt? Hur använder vården en tillväxtkurva?

Kommentarer