Lektion Progress
0% Slutfört

Varje vecka kommer bakjoursfall från gruppen presenteras under respektive avsnitt/kapitel. Fallen är uppbyggda enligt steg – för steg – principen, allt för att efterlikna verkligheten så väl som möjligt. När du har gjort färdigt en fråga i fallet och skickat in svaret får du direkt se fallskrivarens förslag till handläggning. 

Kursschema/Program för vem som är ansvarig för veckans bakjoursfall hittar du i följande dokument: Kursschema/Program Fallansvarig. Har du inte ännu fyllt i när du ska dra dina två fall? Följ länken till schemat/programmet och fyll i det.

Dina svar, med namn, syns bara för oss i redaktionen. Era avidentifierade svar presenteras sedan på en sida som du når efter att du har skickat in dina svar på fallet. Det är där du kan kommentera dina och andras svar. Det är här veckoredaktörerna eller kursledarna kommer kommentera dina svar.

När det är din tur att skriva ett fall
När du skriver ett fall, använd exempelfallet som följer som grund. Via den här länken kan du ladda ned en mall i wordformat att arbeta i (det fungerar med Powerpoint också om du är mer bekväm med det).

Regler när du skriver och skickar in ett fall:

  • Börja med ditt namn.
  • Alltid avidentifierat. Byt kön, ålder, plats, kontrollera bilder.
  • Använd bakjoursperspektivet. (även om du var primärjour när det begav sig).
  • Trunkera händelseförloppet och fokusera inte på alla personer som var närvarande (e.g. ofta handlägger oftast flera olika doktorer patienter över flera dagar – i fallbeskrivningen får du dock skriva “jag/vi gjorde”, även om det  var någon annan).
  • Det som sägs i forumet och fallen stannar här. Vill ni använda ett fall på er klinik – ta kontakt direkt med fallskrivaren och fråga.
  • Rätt och fel existerar knappt på vår nivå – våga blotta dig även när det blev fel. Var respektfull i dina kommentarer – det är alltid lätt att veta när man har facit.
  • Spara ned ditt fall märkt så här: “bakjoursfall_V36_dittnamn_.doc” och mejla till info@medster.se Vi gör sedan en medicinsk granskning, dubbelkollar att det är avidentifierat och lägger upp fallet i systemet.

Lycka till och hör av er vid frågor!
/Redaktionen

Kommentarer