Bild- och teckenstöd i tandvården

Nuvarande status
Inte inskriven
Pris
1999:-

Intresserad av en grupplicens?

Har du tänkt på hur mycket bilder du använder i din vardagskommunikation? Emojis, foton, filmer, Instagram, tvättsymboler, trafikskyltar, menyer och appar i telefonen. Överallt möts du av visuell kommunikation. Den här kursen kommer att ge dig verktyg att använda visuell kommunikation även i mötet med dina patienter.

Välkommen till utbildningen bild- och teckenstöd i tandvården, där vi vill guida dig i hur du kan använda bildstöd och förenklat teckenspråk (TAKK) i möten och kommunikation med just din patient. Syftet med utbildningen är att bidra till förbättrad kommunikation i olika tandvårdssituationer, med målet att patienten blir mer delaktig i sin egen vård.

Kursinnehåll

Det finns såklart många olika former av kommunikationsstöd, och i den här utbildningen kommer du få lära dig mer om bildstöd och TAKK , det vill säga att använda tecken till ditt tal. Du kommer att få kunskap om hur du kan använda bildstöd som förberedelse inför ditt besök och i ett besök. Vi kommer också att gå igenom hur du kan förtydliga ditt tal med tecken, det som kallas TAKK. I slutet av utbildningen kommer vi också att gå igenom ett antal tecken som vi tror att du kan ha nytta av.

Kurslängd: Föreläsningar ca 45 min + träning/repetition av tecken. Du kan börja kursen när du vill, vilken dag du vill, året runt.
Kursledare: Karolina Nilsson och Anna Drevsson. Karolina och Anna är legitimerade logopeder, och ägnar en stor del av sin yrkesvardag till att möjliggöra kommunikation för personer i olika kommunikativa svårigheter. Medverkar i kursen gör också Emma Drevsäter, specialisttandläkare.
Kursen är till för dig som är tandläkare, tandsköterska, tandhygienist eller vårdadministratör på tandläkarmottagning som vill lära dig mer om hur du kan använda bild- och teckenstöd i mötet med dina patienter.
Kursmaterial: Allt du behöver för att gå igenom kursen finns elektroniskt. För att använda sig av bild och teckenstöd i praktiken behöver din mottagning ett Kit med bilder och tecken för tandvården. Om ni inte redan har det kan du beställa det när du anmäler dig till kursen.
Kursintyg: Efter avslutad kurs får du ett intyg.

Representerar du en grupp av medarbetare? Se vår grupplicens.