Ledarskapskurs för läkarkandidater


När du arbetar i vården leder du ofta andra människor. Ibland är du kanske inte ens medveten om det själv. Men tänk efter – är du sjuksköterska på ett sjukhus – visst sätts du gång på gång till att leda arbetslaget på avdelningen? Är du läkare – visst hamnar du gång på gång i situationer där du förväntas leda ett lokalt team på en vårdcentral, avdelning eller en akutmottagning?

Den här kursen hjälper dig att utveckla din förmåga att leda genom att du får arbeta med en rad verklighetsbaserade ledarskapsfall och får tips om hur du utvecklar din egen ledarskapsmodell. Lärandet sker genom samspel med andra kursdeltagare.

Tips! Se vårt inspelade webbinarie “Gott chefskap i vården” från den 8/10 – 2020 med Raymond Lenrick och Lena Lyckenvik: Se det inspelade webbinariet.

Kursen riktar sig till dig som är verksam inom vården och som står mitt i vardagens ledarskapsutmaningar. Vi utgår ifrån ledarskapsfall för sjuksköterskor, sjukgymnaster/paramedicinare, ST-läkare och specialistläkare. Under kursen får du lyssna på flera korta föreläsningar varvat med ledarskapsfall som du använder dina nyvunna kunskaper för att lösa. Kursledare Raymond Lenrick besvarar frågor i det tillhörande forumet.

John Terlinder presenterar kursen.

Lärandemetod:

  1. Ta del av en kort videoföreläsning/intervju.
  2. Skriv ned dina egna tankar utifrån ett antal frågor.
  3. Du tar del av andras funderingar om samma frågeställning.
  4. Utifrån detta adderar du dina egna nya kommentarer/syntes.
  5. Du bygger din egen ledarskapsmodell.

Kurs Innehåll

Expandera
Introduktion
Tema: Målet
Tema: Självkännedom
Tema: Grupp
Tema: Systemet
Tema: Framtiden
Avslutning
Lektion Innehåll
0% Slutfört 0/1 Steg
Anmäl dig för att gå kursen
Kursen är tillfälligt stängd

Kurs Innehåll

  • 18 Lektioner
  • 13 Ämnen
  • 21 Test

Kommentarer

sv_SE