Webbinarium: Neonatologi för primärjour och bakjour

Neo_händer

Webbinarium om neonatologi för primärjour och bakjour med Per Odelberg-Johnson, barnläkare och neonatalog på Linköpings universitetssjukhus. Inspelat webbinarium från den 12 november 2020.

Föreläsning om neonatal transition och avslutande “handläggning” av ett par klassiska akutneofall tillsammans med panelen och publiken. Ett bra sätt att förbereda sig inför nästa primärjour eller bakjour!

Vill du lära dig mer?

Gå vår onlinekurs Barnmedicin för specialister, blivande bakjourer och bakjourer. Kursen (även kallad Pediatrikcirkeln för bakjourer) är till både för dig som är specialist i pediatrik, bakjour sedan flera år eller om du är specialist i pediatrik på väg att bli bakjour inom pediatrik.

Målsättningen är att stärka den kompetens du behöver för att självständigt fungera som bakjour på ett akutsjukhus med slutenvård för barn och ungdomar under 48 timmar. Därtill syftar kursen till att bygga på och repetera den kompetens du behöver för att ronda och handlägga fall även utanför din subspecialitet. Eftersom kursen helt bygger på fall, som löses stegvis, passar den väldigt bra att gå även om man inte i närtid ska in i bakjoursledet, men ändå som specialist vill vill börja känna på ”tänket” som ytterst ansvarig bakjour.

Välkommen med din anmälan!

Kommentarer