Gott ledarskap i vården

Nuvarande status
Inte inskriven
Pris
1999:-

När du arbetar i vården leder du ofta andra människor. Ibland är du kanske inte ens medveten om det själv. Men tänk efter – är du sjuksköterska på ett sjukhus – visst sätts du gång på gång till att leda arbetslaget på avdelningen? Är du läkare – visst hamnar du gång på gång i situationer där du förväntas leda ett lokalt team på en vårdcentral, avdelning eller en akutmottagning?

Den här kursen hjälper dig att utveckla din förmåga att leda genom att du får arbeta med en rad verklighetsbaserade ledarskapsfall och får tips om hur du utvecklar din egen ledarskapsmodell. Lärandet sker genom samspel med andra kursdeltagare.

Kursen riktar sig till dig som är verksam inom vården och som står mitt i vardagens ledarskapsutmaningar. Vi utgår ifrån ledarskapsfall för sjuksköterskor, sjukgymnaster/paramedicinare, ST-läkare och specialistläkare. Under kursen får du lyssna på flera korta föreläsningar varvat med ledarskapsfall som du använder dina nyvunna kunskaper för att lösa. Kursledare Raymond Lenrick besvarar frågor i det tillhörande forumet.

Kurslängd: Cirka 2 h
Kursintyg: Efter avslutad kurs får du ett intyg.

Kursledare

  • Raymond Lenrick, ledare och chefscoach Ledningsbolaget AB, bl.a. tidigare verksamhetschef Ob/Gyn, tidigare ansvarig för chefsutbildning region RJL. Överläkare Obstetrik och Gynekologi.
  • John Terlinder, överläkare barnmedicin, tjugoårigt engagemang som utbildningsansvarig, tidigare studierektor, entreprenör, grundare Medster AB.
  • Kajsa Granberg, kommunikatör och marknadskoordinator Medster AB. Ser vården och ledarskapet i vården från ett kundperspektiv.

John Terlinder presenterar kursen.

Lämna en kommentar