Svåra samtal blir lättare med rätt inställning

Klinisk sexologi

Nuvarande status
Inte inskriven
Pris
999:-

Den här kursen är för dig som undrar hur du ska prata om sexuell hälsa med dina patienter. Den är för dig som blir generad när patienterna själva tar upp frågan, och som känner dig dum när du inte kan svara. Den är för dig som vill ta ansvar för konversationen som dina patienter inte vågar initiera, men behöver. Den är för dig som vill lära dig allt du inte fick på utbildningen – om sex.

Kurslängd: Föreläsningar 30 minuter + patientfall cirka 20 minuter. Du kan börja kursen när du vill, vilken dag du vill, året runt.
Kursledare: Olivia Landén, ST-läkare i allmänmedicin, sexualupplysare, f.d ordförande i RFSU Jönköping och är prisbelönt föreläsare inom ämnet sexologi. Hon föreläser för läkarprogrammet i Linköping och för distriktsläkare runt om i landet.
Kursen är till för dig som är ST-läkare, distriktsläkare eller AT-läkare på vårdcentral men lämpar sig även för dig som vill ha en grundläggande utbildning i klinisk sexologi. Du är således även välkommen att gå kursen om du har ett annat yrke än läkare eller om du bara är nyfiken som privatperson.
Kursintyg: Efter avslutad kurs får du ett intyg.

Tidsupplägg:

Kursen är helt oberoende av klassrum, tider och resor. Du kan påbörja den när du vill och göra kursen helt i din egna takt. Vill du göra kursen snabbare, långsammare eller ta kapitlen i en annan ordning kan du förstås göra det.