Malaria – Diagnostik och behandling

Aktuell status
Ej anmäld
Pris
Gratis
Kom igång

I den här kursen lär Dr Rebecca Bogale, som till vardags arbetar som läkare i Etopien, ut hur du diagnostiserar och behandlar malaria i ett låginkomstland. Infektionsspecialist Joakim Aronsson lär dig därefter hur du ska gå tillväga vid behandling av malaria-patienter i en svensk sjukvårdsmiljö.

Först får du lyssna till en serie väl illustrerade föreläsningar. Därefter får du ta dig an ett par verklighetsbaserade patientfall som du får lösa “steg för steg”, precis som om du skulle ha mött patienterna på riktigt.

Kursen är på så sätt ett perfekt sätt att förbereda sig för dig som är nyfiken på hur det skulle vara att arbeta i ett låginkomstland. Samtidigt har du som distriktsläkare/infektionsläkare stor nytta av att fräscha upp malaria-kunskaperna – rätt som det är dyker det faktiskt upp fall även i Sverige.

Vi har valt att släppa kursen utan kostnad, men i slutet av kursen får du möjlighet att lämna en frivillig gåva som bidrar till arbetet vid Soddo Christian Hospital Ethiopia.

Längd: Cirka 1,5 h föreläsning + 2,5 h för att lösa patientfallen.
Målgrupp: Allmänläkare, infektionsläkare, ST-läkare.
Lärare: General Practitioner Rebecca Tafesse Bogale från Soddo Christian Hospital och infektionsläkare Joakim Aronsson, Soddo Hospital/ Infektionskliniken Ryhovs Sjukhus Jönköping
Kostnad: Kursen är gratis. I slutet av kursen kommer du få möjlighet att lämna en frivillig gåva till Soddo Christian Hospital Ethiopia.

Disclaimer: Varje verklig behandling av en malariapatient måste ske enligt aktuella riktlinjer i din region/ditt sjukhus/enligt WHOs riktlinjer.
Kursen är på engelska – eftersom delar av den även används för att utbilda läkare i låginkomstländer inom malariabehandling.