Verbal Dyspraxi – En utbildning för pedagoger

Är ni flera som vill gå kursen? Klicka här för att be om en offert.

Om kursen

Går ett barn med Verbal Dyspraxi (en svårighet att automatisera sina talrörelser) på din avdelning? Här finns utbildningen för dig som vill fördjupa dina kunskaper. Logopederna Karolina Nilsson och Anna Drevsson går tillsammans med barnläkare John Terlinder igenom begreppen och beskriver hur man som pedagog kan träna med sitt barn.

Utbildningen är helt on-demand och online. Det betyder att du kan göra utbildningen var du vill och när du vill, helt i din egen takt. Totalt tar den cirka 2 timmar att gå igenom.

Är ni flera i personalen som har behov av utbildningen? Då går det även bra att beställa en grupplicens.

Möt kursledarna Karolina Nilsson, John Terlinder och Anna Drevsson:

Diskussionsgrupp

Anmäler du dig får du tillgång till en diskussionsgrupp, öppen för alla deltagare i kursen. Den modereras av logopederna Anna Drevsson och Karolina Nilsson. Där kan du posta vilka frågor du vill.

Examination

För att bli godkänd krävs 80% rätt på instuderingsfrågorna. Men var inte orolig, du får hur många försök du vill på dig, instuderingsfrågorna är endast till för att du ska lära dig.

Kurslängd

Deltagaren behöver sätta av cirka 2 timmar.

Kursintyg

Efter genomförd och godkänd kurs får du ett intyg att ladda ner.

För förskoleschefer/skolchefer

Det går bra att beställa en grupplicens för er avdelning. Då får ni en kod som är giltig för upp till 10 användare. Ni kan använda kursplatserna när det passar er verksamhet – om ni till exempel vill låta 8 medarbetare gå kursen direkt, så kan ni spara de två resterande kursplatserna till den dag en ny medarbetare börjar i arbetslaget. Det finns ingen tidsbegränsning, utan de 10 deltagarna kan börja när de vill och återkomma till kursmaterialet när de vill. Klicka här för att be om en offert.

För anhöriga

Vi har även en utbildning som riktar sig direkt till föräldrar som har ett barn med verbal dyspraxi. Se länk….

Sagt om kursen

“Bra upplägg. Tydligt. Bra tempo, lätt att följa med i föreläsningarna”.

“Bra kurs med tydlig information kring skillnaden mellan verbal dyspraxi och fonologiska svårigheter”.

“Bra handledning”.

“Tydligt/konkret beskrivet vad det innebär att ha verbal dyspraxi. Tydligt i innehåll. Konkreta tips på behandling/träning, upplägg/planering. Bra med korta filmer, quiz och repetitioner”.

“Tydligt och bra repetitioner, tempot var bra”.

“Styrkorna var att få veta på vilket sätt man kan arbeta med eleven för att på bästa sätt hjälpa dom att prata. Att använda sig av några ord i taget, samt vikten av att förstå att saker kan vara för svårt, att man ställer för höga krav på eleven och att det då är dags att backa tillbaka. Jag ser inga svagheter utan är glad över att få ta del av utbildningen”.

Kursutvärdering: 4,5 av 5 poäng.

+27 anmälda
Anmäl dig för att gå kursen

Kurs Innehåll

  • 1 Lektion
  • 18 Ämnen
  • 6 Test
  • Kurs Intyg
sv_SE