Sprid kunskap

Här publicerar vi gratis föreläsningar, seminarier och inlägg för läkare och sjuksköterskor. Dela gärna.  ALLA uppskattar kommentarer – så var inte blyg, utan starta gärna en diskussion om det som sägs i inläggen. 

Föreläsningar, blogginlägg och artiklar

delat beslutsfattande vaccin covid-19

Covid-vaccin och delat beslutsfattande

Som läkare eller sjuksköterska har du säkert mött personer i din yrkesvardag som känt sig osäkra kring vaccinering mot covid-19. Att dina patienter/brukare får tillgång till kunskap och fakta om vaccinet kan underlätta för dem att fatta ett beslut.

Läs mer >>

Covid-vaccin – Ett personligt beslut

Att besluta sig för att ta Covid-19 vaccinering eller inte är ett personligt beslut som du måste ta själv. Patientlagen säger att du som patient har rätt till information om fördelar och risker med de åtgärder vården erbjuder dig, och att ditt självbestämmande och integritet ska respekteras.

Läs mer >>

Barnkardiologi för primärjour och bakjour

Välkommen att ta del av det inspelade webbinariet från 2021-02-25 om Barnkardiologi för primärjour och bakjour. Ida Jeremiasen, Barnkardiolog Lund, Mia Wede, Barnhjärtansvarig Halland och John Terlinder, Barnläkare diskuterar barnkardiologiska fall.

Läs mer >>
anatomi och fysiologi LäraNära

Medster i samarbete med LäraNära

Vi brinner för att lärande ska vara roligt och lättillgängligt och vill alltid hitta nya vägar för att hälso- och sjukvårdspersonal ska kunna lära sig mer, därför är vi extra glada över vårt nya samarbete tillsammans med kursplattformen LäraNära.

Läs mer >>

Publicera föreläsningar och inlägg

Vill du själv filma och lägga upp en föreläsning eller ett seminarium här? Gå gärna vår 28 minuters gratiskurs “Att filma en föreläsning med mobilen”  Spara din film (och eventuellt bildspel som pdf) och mejla till info@medster.se. De flesta mejlprogram väljer då att bifoga filen som en Google-Drive-länk, iCloud-länk eller Dropbox-länk. Vilket länkformat som helst fungerar bra.  Medster eftergranskar så att inga personuppgifter finns i materialet. Inom några arbetsdagar publicerar vi sedan ditt material här

Vill du gå en kurs med Medster?

Medster har ett flertal uppskattade webbkurser skapade av sjuksköterskor, allmänläkare, barnläkare, geriatriker, logopeder. Alla kurser är skapade för dig som arbetar  inom Hälso- och sjukvård samt socialtjänst.