Barnhälsovård – BHV/BVC kurs för läkare

På ett lättsamt sätt blandar vi föreläsningar och patientfall som tillsammans ger en bra introduktion inför ditt arbete på BHV. Allt material är on-demand, vilket betyder att du kan göra kursen var du vill, när du vill.

För dig som är allmänmedicinare har vi även en fördjupningskurs i barnmedicin som du hittar på Medster.se/kurser. Där har vi fokuset på barnet du träffar på din mottagning eller på jourcentralen.

Kurslängd: cirka 8 – 10 h
Kursledare: John Terlinder, barnläkare.
Föreläsare: Ann-Christin Olsson, BHV sköterska. Martin Lägervik, distriktsläkare. Karolina Nilsson, logoped.
Kursen är till för dig som ST-allmänmedicinare (delmål C6), barnläkare (C1) och distriktsläkare. Kursens innehåll motsvarar en klassisk fysisk BHV/BVC-kurs.
Kom ihåg, det är din handledare som bedömer om du behöver gå fler kurser för att fullständigt uppfylla varje delmål.
Kursintyg: Efter avslutad kurs får du ett intyg.
Kursen har en LIPUS certifiering.

Kurslitteratur

Välj EN av dessa två böcker:

Barnhälsovård : att främja barns hälsa – Häftad, Svenska, 2016. 294 sidor. Författare: Margaretha Magnusson, Margareta Blennow, Elisabet Hagelin.
Köp boken här hos Adlibris.

Eller:
 Illustrated Textbook of Paediatrics av Lissauer & Carroll, femte upplagan, 550 sidor. Engelsak. I BHV-kursen läser vi dock bara utvalda avsnitt om nutrition, barn som far illa och barnets normala utveckling.

Med boken följer en digital version som är väl anpassad för mobiler och surfplattor. Den är skriven på lättläst engelska. Online-version har bra sökfunktion och här kan man vid behov få hjälp av Google att översätta texten till svenska. Köp boken hos Adlibris.

Under kursens gång återkommer vi i de olika avsnitten till Rikshandboken-bhv.se. Rikshandbok i barnhälsovård (RHB) är en webbaserad hand- och metodbok för barnhälsovården där man finner aktuell och kvalitetssäkrad kunskap om små barns hälsa och utveckling samt metoder och riktlinjer för barnhälsovårdens verksamhet.

Sagt om kursen

Kul kurs! Bra med frågor att förankra innehållet man läst.

Mycket bra! Fina pedagogiska filmer och länkar till bra information.

Jag uppskattade att kursen är pedagogisk och informativ. Tar upp relevanta områden och är inspirerande till att arbeta med BHV.

Givande, lärorik, mycket praktiska tips för undersökning. Bra jobbat!

Bra att kunna göra i eget tempo. Bra att kunna kolla om klipp mm. Bra innehåll. Lagom djup information.

Tack för en väldigt givande och lärorik kurs! Har redan rekommenderat denna kurs till flera av mina ST och specialistkollegor!

“Hur bedömer du kursen som helhet” Snitt 5,25 av 6 poäng.

Tillbaka till kursutbud

Kurs Innehåll

Expandera
Lektion Innehåll
0% Slutfört 0/1 Steg
Lektion Innehåll
0% Slutfört 0/1 Steg
+182 anmälda
Anmäl dig för att gå kursen

Kurs Innehåll

  • 15 Lektioner
  • 56 Ämnen
  • 16 Test
  • Kurs Intyg

Kommentarer

sv_SE