Barnhälsovård – BHV/BVC kurs för läkare

Nuvarande status
Inte inskriven
Pris
3999:-

Barnhälsovård -BHV kurs för läkare är gjord för ST-allmänmedicin (delmål C6), barnläkare och distriktsläkare. På ett lättsamt sätt blandar vi föreläsningar och patientfall som tillsammans ger en bra introduktion inför ditt arbete på BHV. Allt material är On-demand, vilket betyder att du kan göra kursen var du vill, när du vill. Kursens innehåll motsvarar en klassisk fysisk BHV/BVC-kurs.

Kursledare: John Terlinder, Barnläkare.

Föreläsare: Ann-Christin Olsson, BVC sköterska. Martin Lägervik, Distriktsläkare. Karolina Nilsson, Logoped.

Kurslängd : ca 8 timmar.

Kurslitteratur

Vi utgår från en prisbelönt, brittisk lärobok i pediatrik: Illustrated Textbook of Paediatrics av Lissauer & Carroll, femte upplagan, 550 sidor. I BHV-kursen läser vi dock bara utvalda avsnitt om nutrition, barn som far illa och barnets normala utveckling.

Med boken följer en digital version som är väl anpassad för mobiler och surfplattor. Den är skriven på lättläst engelska. Online-version har bra sökfunktion och här kan man vid behov få hjälp av Google att översätta texten till svenska. Köp boken här

Under kursens gång återkommer vi i de olika avsnitten till Rikshandboken-bhv.se. Rikshandbok i barnhälsovård (RHB) är en webbaserad hand- och metodbok för barnhälsovården där man finner aktuell och kvalitetssäkrad kunskap om små barns hälsa och utveckling samt metoder och riktlinjer för barnhälsovårdens verksamhet.

Tillbaka till kursutbud.

Kursinnehåll

Expandera alla
Lektion innehåll
0% komplett 0/1 Steg
Lektion innehåll
0% komplett 0/1 Steg

Lämna ett svar