Orosanmälan utsatta barn

Hälsa hos utsatta barn – för socialtjänsten

Nuvarande status
Inte inskriven
Pris
Kommande kurs
Starta
Denna kurs är för närvarande stängd

Den här kursen är under uppbyggnad. Har du frågor om innehållet ring oss på 0793 341 428.

På ett pedagogiskt och konkret sätt hjälper vi dig öka din kunskap och känna dig tryggare inom området hälsa hos utsatta barn. Välkommen till en kurs som hjälper dig att förstå hur barns sociala situation är kopplat till deras hälsa, både fysiskt och psykisk. Genom att se barnet utifrån en helhet och tidigt sätta in insatser ger vi fler barn möjlighet att leva ett värdefullt och friskt liv.

Är ni flera på din enhet som vill gå kursen Hälsa hos utsatta barn? Be om en offert.

Kurslängd: Cirka 5 h
Kursledare: Frida Tilstam, specialistsjuksköterska i pediatrik. Arbetar på ett utredningshem för familjer.
Kvalitetsgranskad av barnläkare John Terlinder.
Kursen är till för dig som är socionom/socialpedagog och som vill ha en konkret och strukturerad utbildning som ökar din kunskap om hälsa hos de mindre barnen som du möter i ditt arbete inom socialtjänsten.
Kursintyg: Efter avslutad kurs får du ett intyg.

Vad lär jag mig?

Efter kursen kommer du ha ökad kunskap om hälsoproblem som i högre grad drabbar barn som växer upp i familjer med sociala problem. Kursen tar upp hur föräldrarförmåga är kopplat till hälsa och genom fallbeskrivningar får du fördjupa dig i situationer där barnets hälsa kräver mer av föräldrarna.

Kommer jag åt materialet efter att jag har gått färdigt kursen?

Du kommer alltid åt kursmaterialet, obegränsat i tid. Du behåller ditt konto på medster.se och kan alltid komma åt materialet och använda det som en uppslagsbok.

Är du BHV-sköterska och vill ha ökad kunskap om hälsoproblem hos barn i utsatta situationer? Då är det kursen Hälsa hos utsatta barn som du ska gå.

Lämna ett svar